כחלק מההכשרה הקרבית של לוחמי צה״ל המתקיימת ללא הפסקה, נחשפו לוחמי צה״ל לנגב 7, נשק רב עוצמה וקטלני שטרם נוצל. כדורי ה-7.62 מ"מ המאסיביים שלו הופכים אותו לעוצמתי יותר מקודמו, הנגב 5, שבו השתמשו לוחמים עד כה.
הנגב 7, הנקרא על שם גודל הקליע שלו, משרת את המטרה המוגדרת של הרא: לכסות, לרתק ולהרוס. מציע כיסוי משופר לכוחותינו, הוא מרתק את האויב, אפילו בשטח מאתגר, ובסופו של דבר מביא הרס רב עוצמה.
הנשק עבר אופטימיזציה לאחר השימוש הראשוני שלו ב'צוק איתן', תוך התייחסות לביקורות והצעות. הניסוי המבצעי הראשון של הנגב 7 המשופר יוצא לדרך במלחמה ברצועת עזה. רס"ן סמואל, ד"ר בית הספר, מדגיש את יתרונו המשמעותי בהפיכת מקלט האויב למקום מסתור בלבד, בזכות יכולתו לחדור לקירות עבים.
הלוחמים מוצאים יתרון בתהליך ההסתגלות הקצר, שכן הם כבר מכירים את הנגב הקודם. במתקן אדם רואים לוחמים, חיילי מילואים ואנשי יחידת כוננות מקבלים את הנשק החדש ולאחר אימון קצר נגב 7 מוצב כעת בפעילות ממשית.
הנגב 7 הוא לא התוספת היחידה לארסנל במלחמה הזו. בית הספר מתמקד בהטמעת כלים שונים, ביניהם 'משולשים' לראייה מורחבת, כוונות תרמיות, סמני לייזר, כלי נשק 'ערד' ו'אמתן'. הכלים הללו, יחד עם הפגיון, כוונת ממוחשבת המשפרת את אחוזי הפגיעה, עוברים הכשרה וצפויים לשמש לראשונה במלחמה המתמשכת.
בעוד שהמתקן מכשיר בעיקר אנשי צבא, השפעתו משתרעת מעבר ללוחמים בודדים. היא מרכזת קורסי הכשרה למדריכים, מספקת הנחיות מקצועיות ומאפשרת למידה מבצעית מניסיונם של לוחמים חוזרים. רס"ן שמואל מדגיש כי בית הספר הוא מקור הידע על כל כלי הנשק ואמצעי הלחימה שברשות הצבא.
בהובלת מדריכות, המאמצים המתמשכים של בית הספר שואפים להגביר את הכשירות והמוכנות של הלוחמים לרגעים קריטיים. רס"ן סמואל מסכם: "אנחנו ערוכים יותר מתמיד, ונעשה כל מה שיידרש כדי לעמוד במשימה".