ב-28 ביולי 2024 נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הביא את היחסים של מדינתו מול ישראל – לשיא השפל כשממש איים עליה צבאית: "כפי שנכנסנו לנגורנו קרבאך (אזור הקווקז) וללוב, כך נעשה גם בישראל. אנחנו צריכים להיות חזקים". שר החוץ של ישראל כ"ץ הגיב: "ארדואן הולך בדרכו של סדאם חוסיין ומאיים לתקוף את ישראל. רק שיזכור מה קרה שם ואיך זה הסתיים".
טורקיה של ארדואן, היא מדינה אחרת ממה שכמעט כל ישראלי הכיר במהלך עשרות השנים האחרונות, לא רק הנשיא שלהם הפך לקיצוני מאוד נגד ישראל ברמה שרק מדינות אויב איסלאמיות מתבטאות, לא שהוא כבר הצליח לחלח את השנאה גם לרבים ברחוב הטורקי שעד לא מזמן אהב את ישראל.
עד ממש לא מזמן ולאורך שנים רבות מאוד, היחסים בין טורקיה וישראל היו בסה"כ טובים מאוד, יחסית למדינה מוסלמית – טורקיה הייתה המדינה המוסלמית הראשונה שהכירה במדינת ישראל ב-1949, ובתחילת 1950 כוננו בין שתי המדינות יחסים דיפלומטיים. מסוף שנות ה-80 ועד קרוב ל2010 , טורקיה וישראל היו בנות ברית קרובות שבאו לידי ביטוי בשיתופי פעולה ביטחוניים (קודם לארדואן בעיקר) וכלכליים (עד לפני מספר חודשים) ובכך שמאות אלפי ישראלים יצאו לנפוש ולקנות בטורקיה שאירחה אותם בלב רחב.
התחזקות האסלאמיזציה של טורקיה תחת ארדואן, הביאה לאי יציבות ביחסים, שמושפעים רבות מהסכסוך הישראלי-פלסטיני. אולם בקרב העם הטורקי, הייתה דווקא אהדה יחסית לישראל והתיירים הישראלים התקבלו בברכה ובאהדה. מגמה זו החלה להשתנות ככל שנשיא טורקיה התבטא קשות נגד ישראל והוא התבטא שוב ושוב באופן קיצוני ובהזדמנויות שונות, הציג את ראש ממשלת ישראל כצורר הנאצי היטלר ואת מדינת ישראל כמי שמסכנת את עתיד טורקיה ועוד.
במשחקים האולימפיים קרה דבר קיצוני – הטלוויזיה הטורקית קטעה את שידוריה, ברגע שהבינה שהג'ודאית הישראלי ניצחה את הנציגה הטורקית. מהלך ששמור למדינות החשוכות ביותר כמו צפון קוריאה ואין עוד הרבה דוגמאות נוספות לתת לכך.
בעקבות חיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, הנייה, דוברו של ארדואן האשים את אינסטגרם, בכך שמנעה לפרסם תנחומים למנהיג חמאס שחוסל בטהרן, ומשרד התקשורת הודיע על חסימתה…. שוב מהלך שמעיד כי מדובר במשטר שהוא רק כאילו דמוקרטי. התקשורת הטורקית מפוחדת, אופוזיציה נכנסת לכלא, יותר ויותר הנשיא הטורקי מטיל איימתו על מתנגדיו ומכאן שהכל מושתת על עריץ אחד.
אבל, האם כל ההקצנה הטורקית היא תוצר של אדם אחד שברגע שהוא יעלם, האהבה תחזור לפרוח כמו בטנלובלה טורקית? לא! עכשיו כבר לא בטוח שהוא לבד – ההקצנה של הנשיא לחלה כבר עמוק לפוליטיקה הטורקית ולרבים מידי בעם הטורקי
בטורקיה של אחרי ה 7 אוקטובר, מצדיעים לרוצחי חמאס, ציורי קיר וכתובות "ישראל רוצחת" בבתי כנסת ובמטרו של איסטנבול, "ביטאון" מפלגת ארדואן קרא "לשים קץ למדינת הטרור, להשמיד את הווירוס" (ישראל), בתקשורת רומזים שישראל רוצה לכבוש את צפון קפריסין ויוזמת פיגועים נגד טורקיה, בבטאון של המפלגה השולטת כותבים "ההגנה על טורקיה מתחילה בעזה" (כלומר שישראל מסכנת את קיומה של טורקיה). בטורקיה ממש כבר קוראים אנשי התקשורת המקרבים לממסד – לחיסולה של מדינת ישראל וברחובות דורכים על דגלי ישראל.
לאורך כל השנים, ארדואן ביקר קשות את ישראל ויצר איזה יצור שהוא כבר לא יכול יותר לשלוט בו מבחינת דעת הקהל.
בערב שלאחר מתקפת הפתע על ישראל ב-7 באוקטובר 2023 , אלפים יצאו לחגוג באיסטנבול, את פעולת החמאס, זו הייתה החגיגה הגדולה ביותר מחוץ למדינת אויב של ישראל.
ארדואן אמר בנאומו בפרלמנט הטורקי, כי "חמאס אינו ארגון טרור אלא תנועת שחרור שמנהלת מלחמה כדי להגן על אדמתה".
בעקבות האווירה העוינת לישראל בטורקיה, המטה ללוחמה בטרור הוציא ב-17 באוקטובר אזהרת מסע למדינה בדרגה הגבוהה ביותר ולישראלים השוהים בה לעזוב מידית. זה הגיע לסיטואציה בה קבוצות טורקיות בכדורסל נאלצו לארח קבוצות ישראליות במגרש נייטרלי בבוסניה.
ב-14 בינואר 2024 הכדורגלן הישראלי שגיב יחזקאל נעצר ונלקח לחקירה לאחר שציין 100 ימים לחטיפה לעזה במהלך משחק בליגה הטורקית.
באפריל 2024, טורקיה הטילה הגבלות על ייצוא לישראל עד להכרזה על הפסקת אש במלחמה
במאי 2024 פרסמה סוכנות הידיעות בלומברג כי ארדואן הורה להפסיק לחלוטין את כל יחסי המסחר בין טורקיה לישראל.
ב-30 ביוני 2024 מטוס אל על שהמריא מנמל התעופה של ורשה נחת נחיתת חירום בנמל התעופה הבין-לאומי של אנטליה, עקב בעיה רפואית של אחת הנוסעות. לנוסעים לא הייתה אפשרות לרדת מהמטוס (כולל לנוסעת עם הבעיה הרפואית) והצוות הטורקי סירב לתדלק את המטוס כדי שימריא לישראל.
ארדואן נקט קו אנטי-ישראלי חריף בנושאי חוץ וביטחון, ובפרט ביחס לסוגיה הפלסטינית. עקב כך נוצרה מתיחות בין טורקיה לישראל. במאי 2004, בעקבות הריגתם של פלסטינים ברפיח במהלך פעולת צה"ל, טען שמדובר בטרור מדינתי וכי אינו רואה הבדל בין ישראל לארגוני הטרור, כיון ש"הם הורגים אזרחים ואתם הורגים אזרחים".
במהלך שנת 2008 תרם לשיחות העקיפות בין ישראל לבין סוריה שנערכו בטורקיה.
גם בעבר ידעו היחסים עם טורקיה רגעי שפל, בעיקר בתקופות מתוחות בעזה, כך היה גם עןם משט המארמרה ועוד, אך היחסים תמיד חזרו להיות טובים בעיקר בגלל רצונו של ארדואן להתקרב לארה"ב כשהוא מבין שהדרך לשם עוברת דרך ישראל.
עשרות שנים שהמוני ישראל נהנו לצאת לטורקיה לנפוש בה, עקב התמורה המלאה שהם קיבלו לכספם במלונות וכפרי הנופש המפנקים הכי קרוב לבית שהם מכירים. כך גם טורקיה היא המדינה הקרובה, הזולה ביותר לקניות לישראלים, כולל לאנשי עסקים שביצעו עסקאות של מוצרי גלם במיליארדי שקלים.
שנים רבות ייקחו מהרגע שארדואן יפרוש, או ילך בדרך כל שהיא ועד שהאווירה בטורקיה תשתנה נגד ישראל. כרגע זה א כל כך נראה באופק.