הקשר של ראש ממשלת בריטניה החדש, סטארמר, ליהדות הוא עמוק. הוא נשוי לוויקטוריה אלכנסדר (49), עורכת דין ממשפחה יהודית שפגש במהלך עבודתו, ולשניים שני ילדים, שהלכו בעבר בין היתר לבית ספר יהודי. בראיון לפני הבחירות חשף כי כל שישי המשפחה עושה קידוש, קונה חלה, ומדי פעם הולכת לבית כנסת רפורמי בסיינט ג'ונס ווד. "חצי מהמשפחה יהודית, או כאן בבריטניה או בישראל", אמר בראיון, ו"חשוב לנו מאוד שהילדים ידעו על היהדות".
הקשר הזה הוא גם מה שסייע לו לפתוח בקמפיין לטיהור מפלגת הלייבור משלל הנציגים האנטישמיים והאנטי־ציונים שנכנסו אליה בתקופת ראש המפלגה הקודם של הלייבור, קורבין. "אם אתה אנטישמי, אין לך מקום במפלגת הלייבור", אמר עוד כשרץ לראשות המפלגה. הקשר הזה גם עומד מאחורי מופע התמיכה היוצא־דופן שלו בישראל אחרי 7 באוקטובר. "אנחנו עומדים לצד ישראל", חזר והבהיר כמה פעמים, למרות שבתוך המפלגה עמד בפני סכנה למרד פנימי – מצד חברי לייבור מהאגף הרדיקלי יותר, רבים מהם מוסלמים. הם הזהירו אותו כי המפלגה תאבד את הקול המוסלמי אם לא תקרא להפסקת אש. סטארמר סירב. הוא המשיך לנסות ולשכך את המרד גם בחודשים האחרונים.
אבל בתוך מפלגתו הוא עדיין עומד בפני ביקורת והתנגדות. חבר פרלמנט הבטיח במהלך קמפיין הבחירות כי ממשלת לייבור "תעצור את אספקת הנשק לישראל", למרות שהדבר אינו נכלל במצע המפלגה. גם גובר עליו הלחץ להכיר במדינה פלסטינית..
ככלל, מפלגת הלייבור היא הרבה פחות פרו־ישראלית מאשר השמרנים. סטארמר יצטרך להתמודד עם זה.
זיקתו האישית ליהודים וליהדות גם השפיעה על גישתו לישראל – "תודה לאל, איש מקרוביי לא נפגע ב-7 באוקטובר, אבל אין ספק שהמשפחה בישראל הושפעה על ידי המלחמה".
הוא תומך בהפסקת אש קבועה, אך בנשימה אחת עם שחרור החטופים והבהרה שחמאס לא תוכל להיות חלק משום ממשלה פלשתינית. בחודש מאי אמר כי הוא תומך בהכרה במדינה פלשתינית, אולם "צעד כזה צריך להתרחש בזמן הנכון כחלק מתהליך השלום".
עלייתו המטאורית:
סטארמר נכנס לפוליטיקה בשלב מאוחר בחייו, בשנות החמישים לחייו, ומאז נהנה מעלייה מטאורית בשורות המפלגה. אחרי הכישלון של הלייבור בבחירות של 2019, בחרו חברי הלייבור בסטארמר המתון במקום ראש המפלגה, איש השמאל הקיצוני ג'רמי קורבין.
כשנכנס לתפקיד, לייבור הייתה שקועה במשבר עמוק. היא נקרעה במאבקים פנימיים, התקציבים הלכו לחקירות פנימיות ולהתמודדות בבתי המשפט עם תביעות של עובדים לשעבר, ומעל לכל בגלל הגלישה לשמאל הקיצוני תחת ג'רמי קורבין, היא גם סבלה מאובדן דרך. "המפלגה שהוקמה כדי להיות מכשיר בידי הפועלים, הפכה אמצעי להפגנה של מידות טובות בידי פעילים פרוגרסיביים", כתבו ב"אקונומיסט". במילים אחרות, המפלגה נחטפה בידי השמאל הקיצוני וסטארמר השקיע מאמצים גדולים כדי לקרב אותה למרכז הפוליטי.
ואחד הנגעים החמורים ביותר בשורותיה הייתה האנטישמיות, ששימשה הן את אנשי קורבין והן מתנגדיו. סטארמר הפשיל שרוולים וניגש לעבודה. הפעולה הראשונה לאחר שזכה בראשות הלייבור הייתה פרסום של התנצלות עמוקה בפני יהודי בריטניה והתחייבות למגר את האנטישמיות מהמפלגה. בתוך שלושה ימים, כבר קיים פגישות עם ראשי הארגונים של הקהילה היהודית. חודשיים מאוחר יותר, העיף מהמפלגה מקורבת לקורבין, שפרסמה ברשת החברתית כתבה עם קונספירציה אנטישמית.