מנהל מלון בעיר קיוטו שביפן סירב לארח תייר ישראלי בגלל שלטענתו ישראל מבצעת פשעי מלחמה. כמו כן, אותו מנהל במלון MATERIAL בעיר הביע חשש מכך שהישראלי שירת בצה"ל והקשרים שיש לו לביצוע פעולות פשעי מלחמה. בתגובה, השגרירות הישראלית בטוקיו בהודעות תמיכה של אזרחים, עיתונאים וחברי פרלמנט. המסר אחיד: זו אינה דרכה של יפן, מנהל המלון פעל באופן לא מקובל
"איננו יכולים לקבל הזמנות מאנשים שאנו מאמינים שאולי יש להם קשר לצבא הישראלי", כתב מנהל המלון ג'רונימו גריס, שככל הנראה ארץ מוצאו היא ברזיל: "אירוח אנשים שאולי סייעו או עשויים לסייע לביצוע פעולות מלחמה האסורות על פי החוק הבין-לאומי, המבוסס על אמנת ז'נווה ופרוטוקולים אחרים, עלול לסכן אותנו בכך שניחשב לשותפים או מסייעים לאדם שיכול לעמוד לדין על פשעי מלחמה ברגע שהסכסוך יסתיים. אנו מקווים שתבין שאיננו יכולים לקבל עלינו סיכון שכזה, ולכן איננו יכולים להציע לך ללון באחד החדרים שלנו".
המקרה של אלכס הגיע לשגרירות ישראל בטוקיו שראתה את האירוע בחומרה. השגריר, גלעד כהן, שיגר מכתב חריף למנכ"ל רשת המלונות ודרש ממנו הסברים על המקרה. כמו כן, הוא ביקש ממנו לערוך בדיקה לעומק תוך דרישה לקבלת התנצלות ופיטורי מנהל המלון. עוד נטען במכתב ששיגר השגריר כהן למנכ"ל רשת המלונות שמדובר במקרה חמור של אפליה שמנוגדת לחוק ומאחר ובעת ההזמנה האורח הישראלי לא נשאר לגבי עברו הצבאי נדמה שביטול ההזמנה נעשה רק בגלל היותו יהודי. "אפליה בכל צורה אינה מקובלת עלינו", ציין השגריר כהן. השגרירות פנתה לגורמים נוספים ברשויות האכיפה ביפן בדרישה לבדוק את העניין כדי למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד.
רשת המלונות טרם הגיבה למכתבו של השגריר.
ביפן מתנערים מהאפליה:
שגרירות ישראל ביפן מוצפת בפניות של אזרחים יפנים, חברי פרלמנט, עיתונאים וידידי ישראל שהביעו זעזוע מההחלטה של מנהל מלון בוטיק בעיר קיוטו לסרב להזמנה של אזרח ישראלי להתארח במלון בגלל פשעי מלחמה שחיילי צה"ל ביצעו לכאורה ברצועת עזה.
רבים אמרו לשגריר ישראל בטוקיו גלעד כהן שהם מתביישים בהחלטה ושמו לב לכך שמנהל המלון הוא לא יפני אלא ברזילאי. כמו כן, רבים מהפונים הצביעו על כך כי סירוב לינה של תיירים מנוגדת לחוקי המלונאות והתיירות ביפן. אחרים כתבו שהם מזדעזעים מהאופן שבו בעל המלון השיב לפנייה של האזרח הישראלי.
השגריר כהן הדגיש: "המקרה שאירע בקיוטו אינו מייצג את יפן. יפן הינה מדינה מסבירת פנים שמעריכה ומכבדת את התייר הישראלי. ביפן בכלל אין אנטישמיות ויש רצון עז לקבל ישראלים. מכבדים את הישראלים. הטיסות של אל על מלאות וזו תופעה בודדת שלא מייצגת. היפנים שמחים לארח אותנו".