חברת הפודטק Imagindairy שהצליחה לפתח חלבונים המדמים חלב פרה ללא שימוש בפרות, קיבלה אישור רשמי לבטיחות מוצריה, מה שמאפשר לה לשתף פעולה עם מותגי ויצרני מזון גם בשוק האמריקני, כדי להביא מוצרי חלב אהובים, מבלי להתפשר על הטעם והחוויה
חברת הפודטק Imagindairy, המתמחה בפיתוח חלבונים ללא שימוש בבעלי חיים, הודיעה כי קיבלה אישור FDA שמשמעותו היא שהמוצר בטוח לשימוש לצרכנים. המשמעות – החברה תוכל ליצור שיתופי פעולה מסחריים, לשווק ולמכור את מוצריה למגוון רב של חברות מזון, גם בשוק האמריקני.
חלבוני החלב שמייצרת החברה זהים לחלבוני חלב פרה בטעם, במרקם, בפונקציונליות ובערכים התזונתיים שלהם. חלבונים אלו משמשים ליצירת מגוון רחב של מוצרי חלב, כגון גבינה, יוגורט וגלידה, אך למוצרים אלו יתרונות משום שהם אינם מכילים כולסטרול, לקטוז והורמונים מכל סוג.
החברה מייצרת את חלבוני החלב בתהליכי תסיסה מדייקת (Precision Fermentation), הנמצאים בשימוש נרחב בשנים האחרונות בתעשייה הביוטכנולוגית וכן בתעשיות מזון שונות. שיטת ייצור זו הינה ידידותית לסביבה בצורה משמעותית ביחס לייצור חלב ע"י פרות, משום שהיא מצמצמת באופן ניכר את פליטת גזי החממה, ניצול הקרקע, השימוש במים ופרמטרים סביבתיים נוספים.
ייחודה של Imagindairy הינו בשילוב של טכנולוגיה חדשנית בתחום הבינה המלאכותית, פרי מחקר של למעלה מ-15 שנה באוניברסיטת תל אביב, יחד עם שיטות ביוטכנולוגיות מתקדמות, המאפשרות לחברה לייצר אבקת חלבון בנפחים תעשייתיים ובעלויות נמוכות.
החברה הוקמה בשנת 2020 בתמיכת חממת הפודטק של שטראוס , ,The Kitchenעל ידי ד"ר אייל אפרגן, ד"ר אריה אבו ופרופ' תמיר טולר ובין משקיעיה נמנות הקרנות Target Global, MoreVC, Entrée Capital, FoodSparks by PeakBridge וענקית המזון העולמית Danone.
"אנו נרגשים מאוד מקבלת ההכרה מה-FDA, מדובר בבשורות מצוינות לחברה, לתעשיית הפודטק וכמובן לצרכנים ולאיכות הסביבה", כך לדבריו של ד"ר אפרגן, מייסד ומנכ"ל החברה.
הוא הוסיף כי "קביעת ה-FDA מאפשרת לנו לשתף פעולה עם מותגי ויצרני מזון כדי להביא מוצרי חלב אהובים כמו חלב, גבינת שמנת, גלידה ויוגורט לצרכנים, ללא הצורך בפרות וללא פשרות מבחינת הטעם והחוויה".
עוד טוען אפרגן כי החבירה לענקיות מזון כדוגמת דנונה ושטראוס, תאפשר לחברה להכניס את תוצרתה לשוק בצורה מהירה ועם מינימום מכשולים. "העולם, כפי שהוא היום, לא יוכל לעמוד בדרישה למזון שרק הולכת ומאמירה, מבלי לייצרו בדרכים חדשניות".