שר האוצר והכלכלה , משה כחלון ושר הבריאות, יעקב ליצמן, מקדמים מהלך להוזלה משמעותית של מזון נטול גלוטן, וגיבשו לשם כך ועדה בין משרדית.

המתווה להוזלה כולל הקלות למפעלים מקומיים, והקלות בייבוא מוצרים בכוונה להקל על ייצור מקומי של מזון נטול גלוטן, במיוחד על ידי יצרנים קטנים ובינוניים, שלא יידרשו לאישור GMP מיוחד למפעל המייצר מזון נטול גלוטן באופן בלעדי.

מהלך זה יאפשר למפעלים נוספים להצטרף למעגל הייצור. בנוסף, יינקטו שורת הקלות בתחום הייבוא של מזון ללא גלוטן, כדי לאפשר הגדלתו.

בשנים האחרונות התרחב באופן משמעותי שוק המוצרים ללא גלוטן בישראל. משוק קטן עד  לא־קיים לפני עשור - הוא נהפך לשוק פעיל וצומח. על פי הערכות בענף המזון, מכירות מוצרים ללא גלוטן בישראל מסתכמות ב–150 מיליון שקל בשנה, והשוק ממשיך לצמוח בהדרגה בשיעור של יותר מ–20% בשנה.

עם זאת, ולמרות ירידה מתמשכת במחיר המוצרים ללא גלוטן בשנים האחרונות, מוצרים אלה עדיין יקרים ביחס למוצרים רגילים ביחס שיכול להגיע לעשרות שקלים למוצר.

דוגמאות להפרשי המחירים:

מחיר 100 גרם של קורנפלקס רגיל עלה באפריל 1.5 שקלים, לעומת 2.8 שקל ל–100 גרם של קורנפלקס זהה ללא גלוטן; מחיר 200 גרם פירורי לחם היה 2.5 שקלים, לעומת כ–15 שקל ל–200 גרם פירורי לחם ללא גלוטן; ואילו מחיר כיכר לחם אחיד רגיל היה 4.9 שקלים, לעומת 10.9 שקל לכיכר לחם ללא גלוטן.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]