פיצה טבעונית צילום אביתר ניסן

מצרכים:

300 גרם מגורדת לפיצה ואפיה "משומשו"

200 גרם תוספות כמו פטריות/זיתים/תירס

לבצק:

500 גרם קמח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 ו-1/3 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

1 צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
  2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים עד שנוצר בצק גמיש.
  3. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.
  4. לאחר התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
  5. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
  6. להכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
  7. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב ומפזרים מגורדת לפיצה "משומשו "ואת התוספות שאוהבים.
  8. אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להשחמה.

 

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]