סלט בורגול עם פירות יבשים

מצרכים (כ-5 מנות):

כוס בורגול (רצוי עבה) שהושרה במים רותחים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

בצל בינוני קלוף קצוץ

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול לגזר ולבצל: רבע כפית אבקת קינמון, שליש כפית סוכר, מעט מלח

8-10 משמשים מיובשים קצוצים

חצי כוס חמוציות מיובשות

שליש כוס אגוזי מלך חתוכים גס

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

תיבול לסלט:  4 כפות שמן זית/קנולה, 6 כפות מיץ לימון, כפית גדושה דבש/סילאן, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הגזר, מתבלים ברבע כפית קינמון, שליש כפית סוכר ומעט מלח עם המלחייה. מכסים ומבשלים 7-10 דקות, עד שהגזר מתרכך. מעבירים לקערת סלט ומצננים.

-מוסיפים לקערה את הבורגול ומערבבים עם תערובת הגזר הבצל. מוסיפים משמשים, חמוציות, אגוזים, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומתבלים בשמן, מיץ לימון, דבש/סילאן, מלח ופלפל שחור.

*מומלץ לתבל את הסלט כשעה לפחות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.  אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]