חוגגים את יום הפסטה

Tomayto Tomahto  אתם כמובן תחליטו מה להוסיף לרוטב שלכם, אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שרוב רטבי הפסטה מבוססים על, או לפחות מכילים, עגבניות. למרות הטעם הנהדר, ההתעסקות איתן יכולה להיות פעמים רבות לא רק מתסכלת, אלא גם מלכלכת במיוחד. כאן נכנס לתמונה ה-Raw Rutes - מכשיר שמיוצר באיטליה (ויגרום לכם להרגיש כמו איטלקים בעצמכם), ותפקידו "לסחוט" עגבניות. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להכניס עגבניות לראש המכונה, ובלי שתשימו לב, תחכה לכם כמות מכובדת של רסק עגבניות טרי שתוכלו לצרף לרוטב שאתם מכינים ולשדרג אותו

 

פותחים את הראש ואת התנור – על בסיס שמנת, פסטו, חמאה, שמן זית או עגבניות – אין גבול למספר הרטבים שאפשר להכין עבור הפסטה, ולאפשרויות שעומדות לפנינו. חלקנו שוכחים, שרוטב זה לא רק מה שאנחנו שמים בו, אלא זה גם איך שאנחנו מכינים אותו, ושיטת הבישול, או לייתר דיוק – שיטת ההכנה, משפיעה באופן ישיר על הטעם שנקבל, והתנור יכול לשמש אותנו היטב לצורך כך – בין אם לצורך הכנת רוטב אפוי וייחודי, לזניה או אנטיפסטי שיקפיץ מיד את הערך התזונתי של המנה. המותג הבינלאומי Teka השיק לאחרונה בארץ את ה- iOven, תנור שנשלט בטאבלט, יודע להכווין אתכם בזמן הבישול לפי המתכון, ואפילו מתקנה בסוף לבד. בנוסף, התנור מגיע עם ערכת כלי בישול ייחודית בשם multicook, שתוכל לשמש אתכם בשביל לאפות את הרוטב ואת התוספות בו זמנית. גולת הכותרת של הכלים היא לא רק כמות האוכל שניתן להכין בו זמנית, אלא בכך שניתן להוציא אותם מהתנור לאחר שהרוטב מוכן ולהניח אותו אוטומטית על האינדוקציה, לחימום נוסף עם הפסטה עצמה. אין צורך להחליף לכלי שיתאים לחימום בכיריים, כי הוא עצמו מתאים לכך, ואף כך להגשה על השולחן, מה שיחסוך לכם זמן ועוד כלים מלוכלכים ש(לא) תצטרכו לנקות. 

 

מערבבים ונהנים –  כשאנחנו שומעים את המילה "בלנדר", אנחנו אוטומטית חושבים על שייקים רעננים של פירות טריים, אבל מי אמר שהמכשיר נועד רק בשביל זה? "Elechomes" הוא בלנדר שניתן להכין איתו גם רטבים מעולים בקלות רבה. איך? פשוט מאוד – הבלנדר למעשה קוצץ ומערבב בו זמנית את כל הירקות והמצרכים שאנחנו עושים בהם שימוש במסגרת הכנת הרוטב. כעת, הרוטב למעשה מוכן, ודורש רק חימום. מאחר שכל המצרכים כבר קצוצים, הוא אפילו יתחמם בקצב הרבה יותר מהיר על המחבת.

לכל סיר יש רוטב – לפני שאתם ניגשים להכין את הרוטב, חשוב שתבחרו את הסיר הנכון שבו תוכלו לבשל אותו. סיר צריך להיות מספיק גדול, כדי להבטיח שכמות הרוטב שתרצו להכין תכנס מבלי לגלוש ממנו. בזמן שלרובנו הנקודה הזו מובנת מאליה, יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון – סיר לא צריך רק להתאים בגודל, אלא גם ברמת ואופן החימום. רטבים לפסטה, שכאמור לרוב מבוססים על רטבי עגבניות, נוהגים בדרך-כלל להתחמם מהר ולכן גם להישרף מהר. הם דורשים תשומת לב מתמדת ובחישה רציפה, כדי שזה לא יקרה. סיר הבישול האיטי Elite Gourmet MST-250XS slow cooker, בנוסף להיותו עמוק מספיק להכנת כמות רוטב נדיבה, מאפשר לכם להחליט איך לשלוט על הטמפרטורות. כך, בזמן שהרוטב שלכם מתבשל באיטיות בסיר החשמלי, תוכלו להתפנות לעשיית דברים אחרים בלי לדאוג. הבונוס: אפילו לא מלכלך את הכיריים.

 

סדר בבקשה – כמה פעמים רצינו לבשל לנו או לאהובינו משהו וויתרנו על התענוג מתוך המחשבה על כל הבלאגן שמצפה לנו? לבשל זה אמנם כיף, אבל כמות הלכלוך שאנחנו משאירים מאחור היא פחות נעימה. אז נכון, עוד לא המציאו רובוט ששוטף עבורנו את הכלים ומצחצח במקומנו את הקירות, אבל יש כיריים שמאפשרים ניקיון קל ומהיר בעזרת העברה אחת של מטלית לחה, וזו כבר התקדמות שאנחנו צריכים להודות עליה. iKnob, משטח האינדוקציה החדש של Teka גם עושה שימוש בכפתור חכם, כזה שיאפשר לכם להגדיר את זמני הבישול והטמפרטורה הרצויה בדיוק המקסימלי ולהגדיר כל אזור חימום בנפרד, ואפילו, עם שליפתו, מאפשר גישה נוחה לניקוי זריז של האינדוקציה שהתלכלכה לנו מהרוטב שנזל לכל הכיוונים.