מסעדת עלמא אשדוד. צילום: שירן כהן שי

בעלי המסעדות "עלמא" ו-"מא" באשדוד מובילים שינוי למען ובשם הסביבה, ובצעד חסר תקדים, כחלק מתהליך הפיכת המסעדות לידידותיות לסביבה, הם הוציאו את קשי הפלסטיק משני המקומות הפועלים בסמוך לחוף הים ברחוב מרטין בובר, ומגישים ללקוחות את המשקאות עם קשים מתכלים מנייר.

צילום: גבע מימון

"לעת עתה החלפנו את הקשים, אך עדיין נעשה אצלנו שימוש בפלסטיק כשהשאיפה להוציא אותו לגמרי" – מספר גבע מימון מבעלי המסעדה. "מה שקורה הוא שהתחום הזה לא כל כך נגיש ויש את התפיסה שחומרים מתכלים יקרים יותר, אבל עבורנו כדור הארץ חשוב הרבה יותר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשתי מסעדות הסמוכות לחוף הים".

פלסטיק אאוט. צילום: אייל דיין

"כבעל עסק אתה עסוק בהרבה מאוד דברים שהעסק מזמן אליך" – הוא מסביר, "והנושא הזה של הפיכת העסק לידידותי לסביבה איפשהו נשאר מאחור, אבל הוא תמיד הלך איתנו - השותפים. אין מקום להעלים ולהתעלם מהפלסטיק ומהפגיעה בסביבה. הטבע הוא מקור הפרנסה שלנו בסופו של דבר, אנחנו לא יכולים להחזיר לו רעה תחת טובה".

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]