צילום: יח"צ

המחלקה לאיכות הסביבה במינהל התפעול, בשיתוף עם ברית ערים לאיכות חיים וסביבה של פורום ה-15, באמצעות שלושה פוסטים נפרדים, מציעים לכל משפחה ולכל אזרח טיפים יעילים כיצד לחסוך כסף ולתרום לאיכות הסביבה.

יום הצמב"ז (צמצום בזבוז מזון בינלאומי) נקבע ל-12/3/19. ביחד נחסוך הרבה כסף ונשמור על הסביבה. 

הטיפים שמציעים המחלקה לאיכות הסביבה בעיריית אשדוד וברית ערים לאיכות הסביבה מגיעים בשלוש המלצות נפרדות שנועדו לסייע לכולנו לחסוך כסף כאמור וגם לסייע לנו לשמור על איכות סביבה ושיפור איכות החיים של כולנו. הטיפים נקראו על שם שלושה שלבים בטיפול במזון: תכנון, איחסון ובישול. 

א. טיפים לתכנון: הנתון המפתיע הוא שמשפחה ישראלית בת ארבע נפשות, משליכה לפח 1,152 ק"ג מזון בשנה השווים לכ-600 ₪ לחודש או ל... משקל של  היפופוטם בשנה. להלן כמה טיפים של תכנון אשר יביאו לצמצום בזבוז מזון וחיסכון בכסף ופסולת:

  1. ניהול מלאי - הכינו רשימת קניות בטרם יציאתכם לחנות, על פי מה שחסר וצריך. נסו להימנע ממבצעי 1+1 מפתים כשמדובר בירקות ופירות שיאבדו מהר את טריותם.
  2. היצמדו לרשימת הקניות - לא משתלם לקנות מזון שייזרק, גם אם הוא במבצע!
  3. הפעילו שיקול דעת - תאריכי התפוגה הינם בגדר המלצה.
  4. שאריות בצלחת הן מזון מבוזבז - מיזגו פחות או העדיפו מנות קטנות, תמיד אפשר להוסיף עוד.

פרטים ב-  http://lovefoodnotwaste.co.il/foodwasteday 

ב. טיפים לאיחסון: הפתעה נוספת - מבין מדינות הOECD-, ישראל במקום השני בכמויות המזון המושלכות לפח מדי שנה, שהם כ-2.4 מיליוני טון מזון בשנה, כאשר מחצית הכמות, ראויה למאכל! )דו"ח של לקט ישראל, 2016). מה עושים?

  1. אחסון נכון לכל מצרך - ירק/פרי/מוצרי חלב/בשר/דגים. לדוגמא: מומלץ לאחסן מלפפון במקרר, לעטוף בנייר סופג ולצרוך לא יאוחר משלושה ימים.
  2. מיקום וסדר עדיפויות - הכינו מקום קבוע ונגיש במקרר למזון שצריך להיאכל בהקדם.
  3. שמרו על טריות - אחסנו בקירור של 1-5°c, השתמשו בכלי אחסון אטומים.
  4. שמרו לאח"כ- לא סיימתם את המנה במסעדה? בקשו לארוז! ואיכלו זאת אח"כ.

פרטים ב-  http://lovefoodnotwaste.co.il/foodwasteday 

ג. טיפים לבישול: כ-800 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים מרעב, ובכל זאת, מזון ראוי למאכל בשווי של 990 מיליארד דולר (!) נזרק לפח מדי שנה. מוזמנים להיות חלק מהשינוי לצריכת מזון נבונה יותר! הנה כמה דרכים בהם אפשר להתחיל לשנות!

  1. העדיפו להשתמש במוצרים שתוקפם עומד לפוג או ירקות שעומדים לאבד את טריותם.
  2. קנו את הפירות והירקות ה'מיוחדים' - הם טעימים באותה מידה!
  3. ירקות ומאכלים מבושלים שיצאו לא מוצלחים, יכולים לשדרג מאכלים אחרים.
  4. אמנות השימור - אם השעון מתקתק, הקפיאו, החמיצו, יבשו, כבשו, הכינו ריבה!
  5. יצירתיות במטבח - מרקים, תבשילים, ממרחים ושייקים הם פתרונות נפלאים לניצול מזונות טריים שהחלו להתעייף.

פרטים בhttp://lovefoodnotwaste.co.il/foodwasteday 

זכרו, ב-12/3/19 עושים את השינוי, חוסכים הרבה כסף ושומרים על הסביבה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]